A kulináris élmények magasfoka vár azokra, akik Balatonfüreden belátogatnak a Borcsa Étterembe egy kiadós étkezésre. Nem a véletlen műve a népszerűségük, mivel már több mint 30 éve a minőségi vendéglátást képviselik a Balaton partján.
Teraszain meghitt, családias hangulat van jelen, a szemet gyönyörködtető Balaton látványáról nem is beszélve. Az étterem 200 fő befogadására képes, a terasszal együtt azonban akár 500 főre is duzzadhat a vendégek száma, ezért rendezvények, eskűvők, ballagások kedvelt színhelye.
Az strand közelsége miatt, folyamatosan jókedv és lendületesség lengi be az éttermet, ami gyorsan átragad a vendégekre is. Naplementekor a part és a panoráma látványa romantikus sétára csábít, míg a gyerekek a közeli játszótéren tölthetik az időt. A Borcsa étterem barátságos légköre, minőségelvű kiszolgálással lesz teljes. Esténként pedig élőzene teszi hangulatosabbá az étteremben töltött időt.
Konyha
A Borcsa Étterem Balatonfüred kínálata kiterjed a halakra, a vadakra és a szárnyas ételekre. A széleskörű étlap megalkotásakor nagy figyelmet fordítottak a fogyókúrázók, a vegetáriánusok és a gyerekek érdekeire.
Minden megrendelt étek magas színvonalú tálalással és a lehető legfrissebb alapanyagokból kerül az asztalra. Italkínálatuk között szerepelnek a csapolt sörök, a hideg üdítők, a kávékülönlegességek, a koktélok és a helyi termelőktől származó borok.
Megközelítés
A Borcsa Étterem Balatonfüreded a Tagore sétány keleti részének a végén fekszik, alig 35 méterre a Balaton partjától. Érdemes fürdőzéssel egybekötni ezt a fenséges gasztronómiai élményt. Normál tempóban 13 perc sétával lehet eljutni a Balatonarács vasútállomástól, a Szabadság út mentén az étteremhez. A környező utcákban pedig az autóval érkezők tudnak parkolni.
Vélemények az étteremről
Tuska-Tóth Enikő – Egy téli estéhez képest hosszú nyitvatartással várja a betérőket az étterem és ami még elképesztőbb, hogy a téli étlap nem a szokásos étlap helyett van, hanem AMELLETT, szóval brutál nagy ételválaszték volt!
Negatívumként pedig azt említeném meg, hogy nagyon sokat vártunk az ételre is és arra is, hogy elvigyék a tányérjainkat. Az ételek minősége átlagos volt, egyáltalán nem kirívó. Pl. az előétel zöldségei finoman szólva is hanyagul lettek összevágva. Nem egy tányér széle le volt pattogva. Az értékelések alapján jobbra számítottunk.
Fodor Tímea – Igaz hogy az árak kissé magasak de az ételek mennyisége, minősége hibátlan. Remek borválaszték a vörösbor finom es végre egy hely ahol a Hugo olyan amilyennek lennie kell. A étteremben teljes teltház volt és mindkét teraszon is, a személyzet keményen dolgozott mégis kedvesek, mosolygósak és udvariasak voltak. Köszönjük!
Palotás Olivér – A vegán étel itt nem annyira ajánlott. A tofut sajnos nem ízesítik meg sehogyan és így elég száraz volt az egész. Egy salátával ajánlott inkább.
Előételként a borsókremleves mentával sajttallér nélkül vegánok is fogyaszthatják és nagyon finom volt. Pincérek nagyon kedvesek voltak és jófejek.
Szigethi Martin – Déli parti vendéglátó egységekhez képest össze hasonlíthatatlan. Nagyon kedves , nyugodt pincért kaptunk de ahogy láttam mindenki ilyen volt.
Szépen voltak megfogalmazva az ételek nevei és a leírás is. Az ételek ízletesek és gusztusosan voltak tálalva. Bárkinek ajánlom ha valóban egy jót akarsz enni!
Zsemlye Tamás – Mivel el szerettük volna kerülni a tipikus „strand kaját”, engedtünk a hívogató terasz csábításának és beültünk egy ebédre. Választásom egy hal válogatásra esett fokhagymás-spenótos tésztával. Meg kell hagyni, nekem nagyon ízlett, a 3 féle hal egy ételen belül szokatlan és izgalmas variáció volt. Külön kiemelném a vajhalat, ami fantasztikusan szaftos és ízletes volt. A párom által rendelt pankó morzsás garnélák csipős szósszal és salátával már nem aratott osztatlan sikert. A garnéla ropogós volt, a szósz viszont szerintem egyszerű bolti paradicsomszósz. Kár, mert még ha így is van, fel lehetett volna dobni, egyedivé lehetett volna tenni. Az egészet pedig sokkal jobban el tudtam volna képzelni rukkola ágyon, mint ezzel a savanyúság szerű körettel. A halas tészta megmentette a csillagokat, emiatt a négy.
Sándor Kata – Nagyon sokszor járunk erre, de még sosem tértünk be a Borcsa étterembe, mert mindig túl sokan voltak. Ma végre sort kerítettünk itt egy ebédre és valami fantasztikus volt. Nagyon kedvesek és figyelmesek a pincérek, az ételek ízletesek, szépen tálaltak. Nagyon szeretem, ha egy hely átgondolt ételeket kínál, itt pedig fantasztikus összhangban vannak a köretek, feltétek. Biztos hogy visszájáró vendégek leszünk.
Nika Zoltán – „Balatonfüred legjobb étterme”… volt a pandémia előtt. Kezdjuk azzal, hogy a bejáratnál nem vettek komolyan – talán a nyári öltözékünk miatt, vagy nem nézték ki belőlünk, hogy ki tudjuk fizetni a vacsora borsos árát – nem tudom. A mézes-gyömbéres kacsa mártása nem hogy „aggasztó”, egyenesen gusztustalan. Megborult a keményítő a felismerhetetlen ízvilágú főzetben, mert bizony annak sem gyömbéres, sem mézes íze nem volt. Régen ettem ilyen rosszat. Egy pontot adok a felszolgálónknak, egyet pedig az élő zene miatt (ez így kettő). Slussz!
Simon Krisztián – Az ételek rendben voltak és a kiszolgálással sem volt gond, de 950 Ft-ért így kinéző “mentás limonádét” kihozni gáz. Én mentás limonádét kértem és ezt kaptam, annyi különbséggel, hogy tele volt a pohár. Jég nem is volt benne vagy ha valóban elolvadt, ahogy az étterem állítja akkor az a konyhában történt meg és úgy hozták ki. Rendkívül szimpatikus, hogy egyszerűen valótlannak próbálják meg beállítani az egészet…