Balaton-átúszás 2024

A Balaton átúszás a 2024-as évben is megrendezésre kerül, Július 20-án a Lidl támogatásával! A táv változatlanul, ezúttal is 5,2 km, mely az északi partról a délire, vagyis Révfülöpről Balatonboglár lesz a cél.

A megmérettetés bármilyen úszásstílusban teljesíthető. A nevezés nyitott mindazok számára, akiknek fizikai kondíciója és egészségi állapota ezt lehetővé teszi. Orvosi igazolás vagy helyszíni egészségügyi vizsgálat nem szükséges a részvételhez. Fontos, hogy mindenki felelősen döntsön, és alaposan mérlegelje fizikai képességeit, mielőtt úszásba kezd. A felkészülés során javasolt konzultációt kezdeményezni a háziorvos vagy egy szakértő edző bevonásával.

Aki az 5,2 kilométeres, aki a teljes távot soknak találja, vállalhatja a rövidebbet. A 2,6 km-es féltáv, melyen Balatonboglárról indulva, egy kör teljesítése után ugyanott végződik, ahol az átúszók is a partra érkeznek.

Amennyiben a karcsapások helyett az evezőt választanád, egy SUP-deszkán evezve szelheted a hullámokat. A SUP-táv nyomvonala az úszók mellett halad.

A Balaton átúszás 2024 időpontja

2024 július 20 a Balaton átúszás időpontja, de rossz idő esetén tartaléknapokat tűztek ki, melyek: július 23; 29; 30; augusztus 5; 6; 12; 13.

Az első rajtolás időpontja 7 óra, ami attól függően módosulhat, hogy mikorra áll fel a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó. A rajtolás záró időpontja előre láthatólag 12 óra, ami az időjárás változása miatt korábbra kerülhet.

Nevezés

A rendezvény megtartása az adott időjárás függvényében dől el. A nevezés során kérjük, vegyék figyelembe, hogy előfordulhat az esemény elhalasztása. A benyújtott nevezések egy adott hétvégére (szombat vagy vasárnap) érvényesek. Amennyiben az eseményt azon a hétvégén halasztják, nincs szükség újbóli nevezésre a vasárnapi napra.

Parkolás

Amennyiben megoldható, Révfülöpre a kevés parkolási lehetőség miatt kérünk, ne autóval érkezzenek. Ha ez nem megoldható, Révfülöpön az alább megjelölt helyeken lehet majd parkolni. Kérjük, hogy kizárólag az itt jelzett parkolókat használják.